De Beste Advocaten van Nederland

.

Inleiding

In Nederland kunt u terecht bij een advocaat om u bij te staan bij verschillende (straf)zaken, aanvragen of juridische geschillen. Een advocaat kan verschillende adviseren, bemiddelen, onderhandelen of procederen wanneer de zaak daarom vraagt. Uw advocaat staat aan uw zijde en zal voor u het maximale resultaat proberen te behalen. Een advocaat kan u bijvoorbeeld bijstaan bij:

• Echtscheiding of uit elkaar gaan (familierecht): voor ondersteuning bij en het (wettelijk verplicht) aanvragen van de scheiding bij de rechter
• Alimentatie en omgangsregeling (familierecht): voor de (wettelijke verplichte) bijdrage in het onderhoud van ex-echtgenoten en kinderen.
• Koop, huur of bouw van pand/grond (vastgoedrecht): adviseren en procederen over huurgeschillen, bouwcontracten, projectontwikkeling en aan- en verkoop van vastgoed.
• Contracten en overeenkomsten (contractenrecht): voor het opstellen van of geschillen rond contracten, overeenkomsten of algemene voorwaarden.
• Letselschade en aansprakelijkheid (aansprakelijksheidsrecht): voor het aansprakelijk stellen en het eisen van een schadevergoeding door een ongeval of medische fout.

In Nederland hebben wij 1191 goede advocaten gevonden. De advocaten in Nederland hebben een gemiddelde Trustoo-score van een 9.4. Welke advocatenkantoor u ook kiest, via de website van Trustoo maakt u een goede keuze voor een advocaat.

Trustoo kan u ook helpen door direct prijsopgaven aan te vragen bij verschillende advocaten. Zo kunt u eenvoudig de advocatenkantoren vergelijken en de advocaat kiezen die bij u past.

Bezoek hier de Trustoo website:

.

.

TOP 50 VAN DE NEDERLANDSE ADVOCATUUR

.

.

TOP 10 VAN STRAFRECHTADVOCATEN

.

.

De  nieuwe website besteadvocaatvannederland.nl heeft tien strafrechtadvocaten genomineerd voor de titel Beste Advocaat van Nederland 2016. Daarnaast benoemde initiatiefnemer Shanto Akobian per provincie een top 3 van mannelijke en vrouwelijke strafrechtadvocaten, een aanstormend talent en het beste strafrechtkantoor.

De tien genomineerde advocaten zijn Sander Janssen en Robert Malewicz (beide Cleerdin & Hamer Advocaten), Job Knoester (Knoester en Van de Hut advocaten), Serge Weening (Weening Strafrechtadvocaten), Leon van Kleef (Meijering Van Kleef, Ficq & Van der Werf Advocaten), Mariëlle van Essen (Van Essen Advocaten), Jan-Hein Kuijpers (Kuijpers en Nillessen strafrechtadvocaten), Stijn Franken (Franken Zuur Van Campen Kroes Advocaten) en Tim Vis en Marianne Lochs (beide Spong Advocaten). Per advocaat worden de wapenfeiten van 2016 genoemd.

Webbouwer Shanto Akobian baseert zijn nominaties op gesprekken met advocaten en rechtbankverslaggevers. Strafrechtcoryfeeën als Geert-Jan Knoops, Gerard Spong, Peter Plasman, Nico Meijering, Bénédicte Ficq en Inez Weski ontbreken in de top 10.

Deze week maakt Akobian zijn top 3 bekend.

.

De 25 grootste advocatenkantoren van Nederland

.

.

 

Bezoek de online website van Consultancy.nl: klik hier

De 25 grootste advocatenkantoren van Nederland (consultancy.nl)

De Brauw Blackstone Westbroek, NautaDutilh en Loyens & Loeff zijn de drie grootste advocatenkantoren van Nederland. Samen hebben de 25 grootste advocatenkantoren van ons land meer dan 3.000 advocaten in dienst. 

De Nederlandse advocatensector blijft groeien. Volgens gegevens van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) telt ons land bijna 18.000 advocaten. Om precies te zijn: 17.784 advocaten stonden op 1 januari 2019 op het tableau ingeschreven, een stijging van zo’n 110 advocaten ten opzichte van het voorgaande jaar.

Samen bieden de 50 grootste advocatenkantoren van Nederland werk aan 4.523 advocaten. Drie jaar geleden, in 2016, was dit aantal nog 4.332 advocaten. De 25 grootste spelers uit deze groep zijn volgens gegevens van juridisch platform Advocatie goed voor bijna driekwart van dit totaal – ongeveer 3.300 advocaten. Een overzicht van de grootste advocatenkantoren actief op de Nederlandse markt:

De 25 grootste advocatenkantoren

1. De Brauw Blackstone Westbroek
Aantal advocaten: 290

2. NautaDutilh
Aantal advocaten: 277 

3. Loyens & Loeff
Aantal advocaten: 259 

4. Houthoff
Aantal advocaten: 238
 

5. AKD
Aantal advocaten: 200

6. Stibbe
Aantal advocaten: 179

7. Allen & Overy
Aantal advocaten: 164

8. Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn
Aantal advocaten: 139

9. Van Doorne
Aantal advocaten: 138

10. Clifford Chance
Aantal advocaten: 137

11. HVG Law
Aantal advocaten: 121

12. CMS
Aantal advocaten: 115

13. DLA Piper
Aantal advocaten: 108

14. Kennedy van der Laan
Aantal advocaten: 103

15. Dirkzwager legal & tax
Aantal advocaten: 98

16. Nysingh
Aantal advocaten: 86

17. Lexence
Aantal advocaten: 79

18. Baker McKenzie
Aantal advocaten: 72

19. SRK Rechtsbijstand
Aantal advocaten: 72

20. Van Diepen Van der Kroef
Aantal advocaten: 72

21. Van Benthem & Keulen
Aantal advocaten: 72

22. Boels Zanders Advocaten
Aantal advocaten: 71

23. Bird & Bird
Aantal advocaten: 71

24. Simmons & Simmons
Aantal advocaten: 67

25. Dentons Boekel
Aantal advocaten: 65

Advocatenkantoren die net buiten de top-25 vallen zijn onder meer: De Haan Advocaten & Notarissen, BarentsKrans, Freshfields Bruckhaus Deringer, Hogan Lovells, Ploum, Holla Advocaten en Taylor Wessing.

.

De Bekendste advocaten van Nederland

Nederland kent veel advocaten waarvan een aantal door de jaren zo’n beetje Bekende Nederlander is geworden. Wil je gebruik maken van zo’n bekende advocaat, dan zul je ongetwijfeld diep in de buidel moeten tasten.

Hierbij een greep uit bekende (voormalig) advocaten die we in ons land bijna allemaal kennen.

Gerard Spong

Komt oorspronkelijk uit Suriname en is gespecialiseerd in strafrecht. Zijn deskundigheid ligt vooral in cassatiezaken. Daarnaast doet hij ook tuchtzaken en Antilliaanse strafzaken. Spong heeft een bijzondere relatie met zijn geboorteland Suriname. Zo adviseerde hij vanaf 2000 pro deo de Surinaamse justitie bij het onderzoek naar de Decembermoorden.

Theo Hiddema

Hiddema is een Limburgse advocaat die na een stage bij Max Moszkowicz te Maastricht zijn eigen praktijk begon in 1981. Inmiddels zijn er twee filialen, in Amsterdam en Maastricht. Bekend werd hij vooral door onder andere de spraakmakende strafzaken tegen Florrie Rost van Tonningen-Heubel en later de Bende van Venlo. Inmiddels zit Hiddema ook in de politiek als Tweede Kamerlid voor het Forum voor Democratie, de partij van Thierry Baudet.

Inez Weski

Weski is met haar haar zwarte kleding, zwaar opgemaakte ogen en imposant scala aan doodshoofdringen een extravagante verschijning en een echt buitenbeentje in de advocatuur. Ze was onder andere de advocate van Desi Bouterse in de Copa-zaak. Ze is een graag geziene gast in de media om haar opinie te geven over strafzaken.

Bénédicte Ficq

Ficq is één van Nederlands bekendste advocate die jaren achtereen door haar vakgenoten verkozen werd tot beste vrouwelijke strafpleiter. Ze was onder andere advocate van Jim T. (de verdachte van de balpenmoord), Badr Hari, Dino Soerel, Jan-Dirk Paarlberg en Marcel Teunissen.

Geert Jan Knoops

Knoops is strafrechtdeskundige. Hij is vooral bekend als advocaat van de twee zwagers Wilco Viets en Herman du Bois die onterecht waren veroordeeld in de Puttense moordzaak. Deze moordzaak wordt wel een de grootste gerechtelijke dwalingen ooit genoemd. Daarnaast behandelde Knoops ook zaken voor het Joegoslavië-tribunaal, het Rwanda-tribunaal en het Sierra Leone-Tribunaal.

Oscar Hammerstein

Begon na zijn studie bij het toenmalige advocatenkantoor Blackstone, Rueb & Van Boeschoten. Hammerstein heeft een opvallende rol gespeeld in de aanslag op Rob Scholte. Beweerd wordt dat de aanslag aanvankelijk voor Hammerstein was bedoeld. Scholte raakte verlamd nadat er een bom onder zijn auto was geplaatst. Oscar Hammerstein werkt ook samen met Gerard Spong. In 2011 kregen ze onenigheid. Nog altijd is onduidelijk waarom.

Cees Korvinius

Ook Cees Korvinius is gespecialiseerd in strafrechtzaken. Cees Korvinus studeerde tussen 1970 en 1977 aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Hij kreeg vooral bekendheid door zijn verdediging van allerlei topcriminelen. Korvinius is ook lid van de Advies Commissie Strafrecht van de NOVA en de Raad voor Strafrechttoepassing en Jeugdbescherming.

Eberhard van der Laan

Eberhard van der Laan. Maar die was toch burgemeester van Amsterdam, hoor ik u denken. Dat klopt. Van der Laan was (zeer verdienstelijk) burgemeester, maar ook voormalig advocaat. Hij was sinds 1992 medeoprichter en partner van het advocatenkantoor Kennedy Van der Laan, werkte eerder al in de politiek en richtte zich daarna weer volledig op de advocatuur. Zijn belangstelling lag vooral in het bestuurdersaansprakelijkheidsrecht. Van 7 juli 2010 tot zijn overlijden begin oktober 2017 was hij dus weer terug in de politiek als eerste burger van Amsterdam.

Bram Moszkowicz

Natuurlijk moeten we deze (voormalig) advocaat niet vergeten. Moszkowicz heeft onder meer zaken gedaan voor Desi Bouterse, Holleeder en Geert Wilders. Omstreden is vooral zijn vertrek. Doordat Moszkowicz zijn financiële bedrijfsvoering niet op orde had en bovendien werd aangeklaagd door meerdere mensen, besloot de rechter in 2013 dat Moszkowicz zijn ambt niet meer mocht uitoefenen.

Sidebar